5 najlepszych pikantnych ketchupów dostępnych na rynku

0
2971

Ketchup ketchupowi nierówny. W poniższym artykule prezentujemy przegląd 5 najlepszych pikantnych ketchupów na rynku, tym samym podpowiadając, po które produkty warto sięgnąć, żeby mieć gwarancję dobrego smaku i zdrowego, naturalnego składu.

Ketchup Pudliszki Pikantny – najbardziej lubiany pikantny ketchup przez Polaków

Ketchup Pudliszki Pikantny, podobnie zresztą jak wersja łagodna, nie bez powodu ma na opakowaniu napis NAJSMACZNIEJSZY. Wg badań konsumenckich z grudnia 2016 i lipca 2017 jest to najsmaczniejsza marka ketchupu na rynku. Ketchup Pudliszki Pikantny powstaje ze 192 g pomidorów najlepszej jakości na 100 g produktu. Nie zawiera słodzików ani syropu glukozowo-fruktozowego, a konserwowany jest przez proces pasteryzacji – toteż nie zawiera sztucznych, szkodliwych konserwantów. Pikantny smak ketchupu znakomicie podkreśli smak takich dań jak mięsa z grilla, zapiekanki, hamburgery czy fasolka po bretońsku Pudliszki. Na jego podstawie można również stworzyć domowej roboty sos barbecue.

Ketchup Pudliszki Super Pikantny – wyostrzy smak nawet takich dań jak zwykła fasolka po bretońsku Pudliszki

Dla miłośników bardzo intensywnego smaku firma Pudliszki stworzyła Ketchup Pudliszki Super Pikantny. Dania z założenia łagodniejsze, jak np. risotto, parówki w sosie pomidorowym czy fasolka po bretońsku Pudliszki, zyskają dzięki niemu nowy wymiar smaku. 100 g ketchupu uzyskuje się ze 192 g pomidorów. Poza zwykłymi przyprawami wyróżniony w składzie został dodatek pieprzu cayenne, który już w małej ilość piekielnie wyostrzy smak tradycyjnego ketchupu. Podobnie jak wersja klasyczna, nie zawiera substancji szkodliwych, takich jak słodziki czy konserwanty.

Ketchup Roleski Markowy Pikantny – podtrzymuje polską jakość

Kolejny na liście za produktami Ketchup Pudliszki, jest Ketchup Roleski Markowy Pikantny. Składniki ograniczone do minimum – bez zbędnych dodatków, sztucznych konserwantów, słodzików i syropu glukozowo-fruktozowego, podobnie jak Ketchup Pudliszki. Producent deklaruje również, że bez GMO, i posiada znak Firma Rodzinna. 100 g ketchupu powstaje z 205 g pomidorów, nic więc dziwnego, że jego pikantny, intensywnie pomidorowy smak jest wysoko oceniany!

Ketchup Hellmann’s Pikantny Hot – kolejny zdrowy punkt na liście

Ketchup Hellmann’s Pikantny Hot, podobnie jak Ketchup Pudliszki i Ketchup Roleski, poszczycić się może bardzo zdrową, zrównoważoną recepturą. Swój ostry smak zawdzięcza przyprawom, wśród których, w stosunku do jego łagodnej wersji, pojawia się pieprz cayenne i pieprz czarny. 100 g ketchupu produkowane jest ze 151 g pomidorów, jest więc trochę mniej pomidorowy od swoich poprzedników. Nie odstaje natomiast pod względem braku jakichkolwiek szkodliwych i sztucznych dodatków.

Ketchup Heinz Pikantny – ostrość z chilli

Na piątym miejscu naszej listy znalazł się Ketchup Heinz Pikantny. Podtrzymujemy nasz standard – wszystkie produkty z tej listy – Ketchup Pudliszki, Ketchup Roleski, Ketchup Hellmann’s i Ketchup Heinz – pochwalić się mogą w swoim składzie brakiem słodzików, syropu-glukozowo-fruktozowego, sztucznych konserwantów. Ketchup Heinz powstaje ze 148 g pomidorów na 100 g ketchupu. Cechuje się pikantnym smakiem pochodzącym z dodatku ekstraktu z chilli – miłośnicy tej przyprawy wybiorą z pewnością ten pyszny ketchup.

[Głosów:3    Średnia:3/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ