Śniadanie powinno być smaczne, pożywne i bardzo sycące tak, aby nie podjadać w ciągu dnia. Można sobie ugotować coś na ciepło, a też zrobić tradycyjne kanapki. Najczęściej ludzie jedzą wędliny, pasztety, sery, a także dodatki takie jak pomidory, ogórki, sałatę. Wiele osób robi sobie na śniadanie naleśniki lub jajecznicę z pomidorami. Od czasu do czasu ugotować można kiełbasę w gorącej wodzie czy parówki dla dzieci. Aby było bardzo różnorodne i kolorowe można zrobić sobie musli z mlekiem i bakaliami, owocami suszonymi czy otrębami. Warto zrobić sobie dwa śniadania, jedno zjeść w domu, a drugie w pracy. Część przygotowanych składników można zapakować i włożyć do specjalnego pojemnika na drugie śniadanie. Osoby, które mieszkają poza miastem mogą część rzeczy przygotować samemu, choćby robiąc samodzielnie masło czy śmietanę. Warzywa takie jak pomidory czy ogórki zbiera się z ogrodu, a twarożek wyciska się z mleka prosto od krowy, które to również doskonale smakuje jako kakao czy kawa inka.
Składniki na śniadanie
[Głosów:0 Średnia:0/5]